Pont de La Coromina – Cardona / Bages

I T I N E R A R I

Situació: A La Coromina, una entitat de població del municipi de Cardona, a la comarca del Bages (Barcelona). Està situat sobre el riu Cardener, un dels afluents del Llobregat.

Època: Medieval  - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Relativament ben conservat. És accessible lliurament, a peu. Hem aparcat als voltants. A la vora hi ha disposada una zona de places d'aparcament públic.

Accés - Visitat el  28/03/2014:

Cal arribar-hi caminant una mica, no és possible arribar-hi amb cotxe. Relativament senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret, tot i que aconsellem accedir-hi seguint les indicacions del nostre mapa, donat que la urbanització d'aquesta zona no és gaire accessible, que diguem.

“ Descripció

És un pont pla de 6 arcs. Dóna pas a la barriada de la Coromina des de la carretera que porta a Cardona. Un dels arcs combina pedra i maó, la resta són només de pedra. Té 5 tallamars. Està situat sobre el riu Cardener, un dels afluents del Llobregat.

Notícies històriques

Pont de Cardona sobre el Cardener. És un exemplar de la sèrie de romans existents en la regió catalana, de varies arcades, amb rasant horitzontal.

En aquest cas les ruïnes y les il·lustracions antigues ( gravat Laborde) indican que va tenir 6 arcs. ( Historia del Pont). Les quatre arcades centrals devien ser de la mateixa llum, mentre que les dues extremes tenien la llum més reduïda.

Resten únicament dues parelles d’arcades, una dels extrems i una altra de les centrals. (Història del pont)”

Altres

El Pont de la Coromina des del Castell de Cardona