Pont de la Cabreta – Vic / Osona

Pont de la Cabreta – VicPont de la Cabreta – VicPont de la Cabreta – Vic

Pont de la Cabreta – VicPont de la Cabreta – Vic

Situació: A Vic, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la comarca d'Osona (Barcelona).

Època: A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, es diu: ”... segurament del segle XIV o XV ...”.

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo, petitó, de poca entitat. Encara es fa servir, per travessar la riera de Remintol. Aparcament als voltants.

Accés – Visitat el 03/08/2016:

Punt d’inici: Circulant per la carretera que al mapa de Google s'identifica com a carretera de Manlleu i també com carretera B-522 (Vic / Manlleu), prenem una sortida (41 56 55.3 02 15 35.5) a l'esquerra (si circulem en aquest sentit) indicada per anar a La Vaqueria del tint.

Llavors ens trobarem circulant per la carretera que a Google Maps s'identifica com a carretera de Vic a Puigcerdà.

Al cap d'uns 700 metres, travessarem aquest pont, quasi sense donar-nos compte. És un pont molt petit, sense baranes i la manera d'identificar-lo és estant atents a reconèixer la riera per la vegetació típica d'aquest tipus d'entorns.

“ Descripció

Pontet d'un sol arc tot de pedra i pla. Passa per la riera de Rimentol, afluent per l'esquerra del Gurri , afluent per la dreta del Ter.

Notícies històriques

El vell camí ral sortia de Vic pel portal de Manlleu. Continuava vers el col de Vic i després de seguir un tros de l'actual carretera de Manlleu, torçava al nord vers l'actual fàbrica del Tint on trobava el límit de Vic i Gurb el pont de la Cabreta, sobre el Rimentol, un pont antic d'arc medieval, segurament del segle XIV o XV, molt semblant al de Sant Jaume. ( Els vells Ponts d' Osona)."