Pont de Buida-sacs – Clariana de Cardener / Solsonès

Pont de Buida-sacs

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Clariana de Cardener, entitat de població i municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida).

El pont travessa el riu Cardener.

Època: Segle XVII – Obra Popular - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Perfectament transitable a peu, tot i que ara no té cap utilitat, que sapiguem.

La presència de l'aigua en aquest indret propicia un entorn encisador, com es pot comprovar per les següents fotografies.

Entorn del Pont de Buida-sacs

Però per altra banda, moure's als voltants del pont és força difícil per la feréstega vegetació que l'envolta.

Altres noms: Pont de Clariana de Cardener– (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitat el 28/04/2017:

El punt d'inici seria el següent: Circulant per la carretera C-55 (Cardona / Solsona) i circulant en aquest sentit, a l'alçada del PK nº 66, en un lloc (0) situat a 41 55 49.0 E 01 38 31.5 trobarem una sortida a mà dreta, degudament indicada, per on continuarem.

Circularem durant uns cent metres, per una baixada, un camí de terra, transitable, però una mica bonyegut, fins arribar a tocar del riu, on podrem aparcar còmodament.

“ Descripció

Pont sobre el riu Cardener per comunicar el camí col·lateral que resseguia el Cardener i que portava als molts molins que hi havia al peu d'aquest riu.

El pont és de quatre arcades de mig punt; el pes del mateix pont i de les càrregues reposa i és tramès als pilars (reforçats per contraforts) obliquament i a partir de la estructura corba de l'arc.

L'aparell és el propi de les construccions fel s segles XVII i XVIII, poc cuidat, format per pedres i reble irregular, llevat del suports mestres, de la cobertura de l'arc i del pilars.”

Edificacions properes:  Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.