Palau dels Comtes de Centelles / Osona

Situació: A Centelles, població de la comarca d’Osona (Barcelona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Tenint en compte la seva edat, exteriorment presenta un aspecte impecable.

Altres noms: Palau Comtal

El trobarem a la Plaça Major nº 5, de Centelles.

“ Descripció

Edifici de grans dimensions amb planta quadrada, situat al centre històric del poble de Centelles. Consta de planta baixa i tres pisos i té un pati central. Als quatre angles superiors de l'edifici hi ha petites torres de guàrdia. La porta principal és un arc angular de tres costats a sobre del qual hi ha un escut d'armes sustentat per àngels. La resta d'obertures són allindades i es disposen simètricament formant un ritme regular; excepte les de la planta baixa, la resta d'obertures són balcons amb poc voladís.

Notícies històriques

La construcció d'aquesta casa senyorial, abans del 1530, va configurar la plaça nova. Es va refer després de la Guerra de Successió. L'estada dels comtes en el casal va ser molt temporal. L'any 1810, en la guerra de la Independència, la casa va ser molt maltractada i actualment té més aspecte d'una caserna que de residencia.”