Palau de l’Abadia – Sant Joan de les Abadesses / Ripollès

st-joan-de-les-abadesses-palau-de-labadia-120421_509

st-joan-de-les-abadesses-palau-de-labadia-120421_503

st-joan-de-les-abadesses-palau-de-labadia-120421_501

Situació: A Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) – Girona.

Època: Segles XIV – XV.

Estat: Bon estat. Actualment el Palau de l’Abadia acull l’Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses, un Centre d'Interpretació del mite del comte Arnau i una exposició permanent de maquetes d’ermites romàniques del Ripollès. Visitable.

Altres noms: Palau Abacial.

Aquest Palau està situat a la Plaça de l’Abadia nº 9, de Sant Joan de les Abadesses.

Sant Joan de les Abadesses disposa d’un ric Patrimoni arquitectònic. Proposem una visita a alguns elements d’aquest patrimoni.

Caldria en primer lloc dirigir-se a l’oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses (Hi ha cartells informatius que ens hi dirigeixen), situada a la plaça de l’Abadia nº 9, (Hi ha un aparcament gratuït a la vora) on a més d‘aprovisionar-nos d’informació i d’un planell de la vila , podrem opcionalment, visitar el Palau de l’Abadia, i/o el Monestir de Sant Joan de les Abadesses, situats a tocar l’un de l’altre.

A continuació si volem localitzar les muralles, podríem començar per la torre situada a la plaça de Duran i Reynals, i de pas contemplar les vistes des del mirador de la plaça de l’Abadessa Emma, localitzacions ambdues a tocar també del Monestir.

Després caldria localitzar el Parc de la Muralla, a continuació entrar a la vila vella (organitzada segons l’esquema de les ciutats romanes, una sèrie de carrers paral·lels i perpendiculars amb una plaça principal com a centre), i transitar pels seus carrers.

Cal trepitjar la plaça Major,

i veure l’església de Sant Pol, sense oblidar travessar el riu Ter passant, a peu, per l’imponent Pont Vell.

Localització del Palau : N 42 13 56.79 E 02 17 08.19 – Altitud: 783 m.

Altres: Interessant, la visita al Centre d'Interpretació del mite del comte Arnau i també a l'exposició de maquetes d'ermites romàniques del Ripollès.

Maqueta del castell de Mataplana - Gombrèn / Ripollès

• Gastronomia:

Son força apreciats els embotits que es venen a Sant Joan de les Abadesses, especialment els “bulls” (blanc o negre). Si busqueu una bona botiga, n’hi ha una a la vora d’un dels accessos al pont Vell ...

• Vies verdes:

Sant Joan de les Abadesses és un punt intermedi de la Via Verda del Ferro i del Carbó  anomenada així, al·ludint a la important tradició de las forges en el Baix Ripollès y a l’extracció de carbó a las mines d’Ogassa.

Per localitzar aquesta Via podem prendre la carretera que des de la Vila es dirigeix a Ogassa.

El recorregut d’aquesta carretera passa per l’antiga estació de tren de Sant Joan, del ferrocarril de Ripoll a Ogassa, una edificació acuradament recuperada per tal de donar servei als usuaris d’aquesta Via Verda.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.