Murs i antics portals d’accés de Torrefeta – Torrefeta i Florejacs / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Torrefeta i Florejacs, vila i municipi del mateix nom a la comarca  de La Segarra (Lleida).

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitats el 26/04/2014:

Senzills de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2014):

“ Descripció

Murs i antic portal d'accés al nucli fortificat de Torrefeta. Aquest accés forma un passatge que comunica la plaça Major amb el carrer Major.

Està format per dos trams amb un angle d'uns 40 graus al mig. L'obertura que mira a la plaça Major neix amb un entaulament simple, mentre que la del carrer Major presenta una arcada lleugerament apuntada.

Trobem una segona arcada i més petita a l'interior del passatge. Les antigues bigues de fusta es fan presents a la coberta dels dos trams arquitravats, formats per grans carreus de pedra irregular, amb restes d'arrebossat en algun punt i guix.”

El text anterior sols informa de l'arc de la plaça del Portalet.  Les nostres fotografies, a més, inclouen altres portals o passos coberts.