Muralles de Vic / Osona

Situació: A Vic, localitat capital de la comarca d’Osona (Barcelona).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: El tram que en resta es veu relativament ben conservat. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 14/06/2008:

El tram de muralles més rellevant el trobarem a la rambla dels Montcada. A més, és imprescindible fer un tom sense preses pel casc antic de Vic, autèntica lliçó d’història viva (Ruta turística).

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2012):

“ Descripció

Queda un sector, amb una torre rodona, a la rambla de Montcada, i una torre refeta de l'antic portal de Malloles.

També hi ha dues torres rodones al sector de la catedral i del palau bisbal.

Fortificació, aixecada per Pere III vers el 1382.”

• De la pàgina web Vic turisme, ens complau extreure els següent fragment d’informació Octubre (2012):

“ Durant el segle XIV, el rei Pere III ordenà construir, per raons de defensa, les muralles que porten el seu nom.

Bàsicament seguien el mateix traçat que les anteriors del segle XII. Aquestes muralles, que envoltaven tot el centre històric, constaven de 40 torres i de 7 portals, el principal dels quals era el portal de Queralt.

Actualment en resta una bona part a la rambla dels Montcada. “

• De la pàgina web Vic turisme, ens complau extreure els següents fragment d’informació Octubre (2012):

“ Passejar-se pel centre històric de Vic és passejar-se pel passat i la història del nostre país.

Una ruta senyalitzada permet fixar-se en trenta-dos edificis, tots d'interès històric, arquitectònic o artístic, entre els quals destaquen el Temple Romà del s. II; les muralles del s. XIV; la catedral, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la plaça del Mercadal i la casa de la ciutat...

Un cop immers en aquest recorregut, el visitant pot accedir als museus i galeries d'art de la ciutat.

El Museu Episcopal de Vic n'és el principal exponent, amb una de les millors col·leccions d'art romànic i gòtic d'Europa.

Cal esmentar l'exposició pictòrica permanent de les pintures de Josep Maria Sert, distribuïdes en diferents espais de la ciutat.”

Recull de fotografies de Vic: