Mas Torretes – Calonge / Baix Empordà

No disposem de fotografies.

A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, a data d'avui solament n'hi apareix una.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Calonge, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ho desconeixem. Quan hem arribat al lloc que correspon a les coordenades de que disposàvem, hem constatat que aquesta edificació està dins dels terrenys d'una propietat privada, del càmping Cala Gogó.

En aquest període, passat l'estiu, fora de temporada, les instal·lacions romanen tancades.

Altres noms: Ses Torretes -  (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 01/11/2016:

L'entrada al Càmping Cala Gogó està situada en un lloc (41 49 49.2 03 05 02.1)  entre els PK 46 / 47 de la carretera C-253.

Localització: N 41 49 52.3 E 03 05 00.6 – Altitud: 45 m. (Segons Google Earth ) - Ens sembla una mica exagerada aquesta mida, doncs està a tocar del mar ...

• De la pàgina web PatrimoniGencat, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2016):

Masia de planta rectangular de dues plantes i torres adossades als extrems S-E i N-O.

La coberta és a dues vessants. Sobre la porta es conserven les mènsules que sostenien un matacà (façana oest).

Les dues torres són de planta quadrada (2.75 m. de costat) i fan una alçada d'uns 9 m. Estan cobertes amb teulada d'una vessant. Als murs s'hi obren espitlleres quadrades.

L'aparell dels murs és de pedra irregular i carreus als marcs de les obertures i als angles.

El mas data del s.XVI o XVII i la propietat era molt extensa.

Des de l'any 1930 a 1975 en foren masovers la família Parededa de Sant Antoni de Calonge. Després va pertànyer a una família de Barcelona que ha portat a terme la restauració. Fins fa uns anys l'edifici estava cobert d'arrebossat i avui presenta la pedra vista.

Ara és propietat d'uns italians.

L'any 2009 es van portar a terme obres de remodelació de l'edifici. Durant el control arqueològic d'aquestes obres no es va poder documentar cap resta que permeti suposar l'existència d'un edifici anterior.”

• A efectes de classificació d'aquesta edificació a les nostres pàgines, ho hem fet amb l'etiqueta de “Cases Fortes”.