La Casa Murada – Banyeres del Penedès / Baix Penedès

I T I N E R A R I

Situació: Al Papiolet, petit nucli de població del municipi de Banyeres del Penedès (Baix Penedès) – Tarragona.

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Molt ben conservada. Hem aparcat davant de l'edificació. A títol orientatiu, és perfectament visible circulant per l'autopista AP-2, en sentit Saragossa, a la dreta d'aquest vial, una vegada  hem passat les barreres del peatge que trobem quan deixem l'autopista AP-7.

Accés - Visitada el 21/04/2007:

Accessible per diferents punts, segons procedència del viatger. Recomanem una atenta lectura del Google Maps situat en aquesta mateixa pàgina, per tal de verificar el millor itinerari possible.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació: (Març 2020):

Casal fortificat.

Edificació formada per una sèrie de dependències agrupades dins un tancat, al qual s'accedeix a través de la porta del baluard.

Tot el conjunt és situat al costat mateix del torrent del Papiolet.

Destaca una torre de planta quadrada, més ampla de baix que de dalt.

Està situada a la banda dreta del conjunt i consta de dues finestres ogivals col·locades de forma anàrquica.

Al costat esquerre de l'habitatge hi ha una petita torre emmerletada.

La casa és feta de tàpia i té un portal de punt rodó adovellat i diverses obertures gòtic-renaixentistes.

Al sud del conjunt hi ha una capella d'època moderna.

Correspon a una masia catalana amb arrels medievals. Actualment és segona residència.