Fortí de la Reina – Tarragona / Tarragonès

Aquesta edificació no és d’època medieval: es una construcció del segle XVIII

Situació: A Tarragona, ciutat i municipi del Tarragonès i capital de la província de Tarragona.

Època: Segle XVIII - construït pels anglesos durant la Guerra de Successió (1702-1714) - (Patrimoni.Gencat).

Altres

• “ L'any 1989 l'ajuntament concedí la llicència per construir-hi un restaurant, que suposà una substancial modificació de l'estructura interna del fortí. Aquest mateix any es va iniciar un procés judicial que es va resoldre el 2007 amb l'enderroc del restaurant.”  Fragment extret de la pàgina web de la Diputació de Tarragona - (gener de 2013)

Estat: El dia de la nostra visita, l’hem trobat en obres. Un cercat impedeix el lliure accés.

Accés - Visitat el 17/01/2009:

Situat a tocar del Passeig marítim de Rafael de Casanova, a la zona de la punta de la platja del  Miracle.

Localització: N 41  06  48 E 01  16 00 – Altitud: 10 m.

Altres: De la pàgina web de la Diputació de Tarragona, ens complau extreure la següent informació (Gener 2013):

“ Descripció:

El Fortí de la reina és un edifici de planta trapezoïdal pràcticament reduïda a els seves muralles, construïda amb pedra i argamassa.

Presenta una porta a la banda de terra amb arc de mig punt fet amb maons.

Es tracta d’un dels baluards construïts durant la Guerra de Successió, per tal de defensar la platja del Miracle.

Durant el segle XIX fou utilitzat sobretot en el setge i defensa de Tarragona durant la Guerra del Francès (1811), i en les guerres civils al llarg de tot el segle XIX.”

Edificacions properes

Dins del terme municipal de Tarragona, més o menys allunyades les unes de les altres,  hi podem trobar les següents edificacions:

Altres pàgines:

•  A la ciutat de Tarragona, ciutat Patrimoni de la Humanitat, entre molts altres al·licients culturals  hi ha una interessant manifestació festiva: Els armats de Tarragona.

Tarragonès : Veure en un mapa més gran.