Església parroquial de Santa Cecília – Vilaller / Alta Ribagorça

Situació: A Senet, entitat de població del municipi de Vilaller (Alta Ribagorça) – Lleida.

Època: Segles IX - Preromànic) i XI – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als carrers del poble. Com en altres esglésies, té al davant un bonic i recollit cementiri. Sens dubte la proximitat a l’església facilita un ràpid transit a la vida eterna ...

Accés - Visitada el 21/09/2012:

Procedents de Vilaller i circulant per la carretera N-230 en sentit nord (Vielha), en un lloc d'aquest vial, situat a 42 33 30.21 00 44 51.39, entre els PK 142-143, cal continuar per la sortida indicada per anar a Senet.

Quan hàgim arribat a la població, es aconsellable aparcar el cotxe i continuar a peu. Per un costat evitarem circular pels estrets carrers del lloc i per un altre, gaudirem d’un curt passeig pels bonics racons del poble.

Altres: De la pàgina web - (Patrimoni.Gencat), ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“ Descripció

Església d'una nau amb volta de canó, absis semicircular amb finestra espitllera. Dues capelles laterals, també amb volta, formant un petit creuer. La sagristia és afegida.

El campanar de planta quadrada, sota el qual s'hi troba l'accés a migdia per una porta romànica amb pilars formers, que suporten l'arquivolta de mig punt. Les cobertes són de llastres de pedra i pissarra del país.

El cementiri d'accés és un dels més ben enjardinats de la comarca.

Notícies històriques

Segons LLADANOSA, "no és gens inversemblant que l'església actual sigui l'antiga església monacal de Sant Andreu de Barravés, l'absis, els arcs (lleugerament de ferradura) i l'aparell arquitectònic corresponen a construccions del preromànic. El portal és ja romànic". “

Alta Ribagorça :Veure en un mapa més gran.