Església parroquial de Sant Narcís de Taialà – Sant Gregori / Gironès

L’edificació actual és del segle XIX

I T I N E R A R I

Situació: A Taialà, entitat de població de Sant Gregori, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona). És el nucli de població més pròxim a Girona.

Època: No hi consta - (Patrimoni.Gencat). “ ... tot i estar esmentada a l'edat mitjana, és actualment un edifici del segle XIX.” -  Ajuntament de Sant Gregori.

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés – Visitada el 27/05/2016:

En un punt (41 59 56 02 47 30) de la carretera GIV-5312 (Girona / Sant Medir - (Sant Gregori))  hi ha una sortida d'aquesta via, poc visible en el nostre mapa, una discreta pujadeta, indicada, per accedir a Sant Narcís, situada al cap de ben pocs metres.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

Església de planta rectangular amb absis exterior poligonal.

Les parets portants són de maçoneria, arrebossada a les façanes i amb els carreus de les cantonades, els que emmarquen la porta d'entrada i algunes obertures a la vista.

La coberta és de teula àrab a dues vessants.

Adossat a un lateral de la façana principal hi ha el campanar de planta quadrada.

L'interior es desenvolupa en una nau, absis i capelletes laterals.”

• Per complementar i/o contrastar la informació anterior, ens complau extreure de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Gregori, la següent informació (Maig 2016):

“ L'església parroquial del poble, tot i estar esmentada a l'edat mitjana, és actualment un edifici del segle XIX.

Hi destaquen una façana amb pocs ornaments, la volta sobrealçada, l'absis poligonal i el campanar, amb obertures de mig punt, barana massissa i un pinacle al capdamunt.

Al costat hi ha la el castell de Taialà, un casal fortificat d'orígens medievals, molt reformat i convertit després en masia, on les tropes napoleòniques hi establiren el quarter general durant els setges de Girona els anys 1808-1809.”