Església parroquial de Sant Feliu – Llagostera / Gironès

Situació: A Llagostera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona).

Època: Segle XV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

La trobarem a la plaça de la Vila, al barri vell de la població.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Planta rectangular d'una sola nau i absis poligonal. La volta és d'arcuacions gòtiques del segle XV, reforçada exteriorment amb contraforts. Parets portants de pedra morterada i façana principal amb pedra de Girona concertada.

És interessant la portalada d'estil barroc català amb columnes i frontó trencat per volutes. La fornícula central sobre la porta és coberta amb volta de petxina i tenia una imatge de Sant Feliu, desapareguda durant la guerra civil. Hi ha també una rosassa circular.

Sobresurt del conjunt el campanar poligonal, rematat amb una balustrada, i amb una alçada de 50 m, és la fita més important del poble.

L'església ocupa el lloc més alt del barri vell de Llagostera.

De la parròquia es tenen les primeres notícies l'any 855 en un diploma de Carles el Calb, confirmant els bens i privilegis d'aquesta parròquia a favor del Monestir de Santa Maria de la Grassa. L'any 1021, la comtessa Ermessenda pagà obres de reforma i l'any 1058, la comtessa posà a l'església sota la jurisdicció del bisbat de Girona.

D'aquesta primitiva església només en resta una clau de volta, a la paret del campanar, i va desaparèixer del tot en construir, al segle XV, l'actual edifici.