Església NOVA de Sant Miquel – Mont-roig del Camp / Baix Camp

I T I N E R A R I

Situació: A Mont-roig del Camp, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Època: Segle XIX - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Interiorment, ho desconeixem, no hi hem entrat. Exteriorment, sorprèn el seu aspecte d'obra inacabada.

Altres noms: Església parroquial de Sant Miquel  - (Patrimoni.Gencat).

La trobarem a la plaça de l’església.

Edifici de grans proporcions, sense finalitzar a la part inferior de la façana.

L'església té tres naus amb capelles laterals i un deambulatori.

A la conca absidal hi ha pintures al fresc d'una certa qualitat artística.

Notícies històriques

Església nova, iniciada a principis del segle XIX en substitució de l'anterior situada al carrer Major.”

• Per complementar i/o contrastar la informació anterior, ens complau extreure de la pàgina web de la Diputació de Tarragona, el següent FRAGMENT de text (Gener 2017):

“Notícies històriques

L'església està ubicada sobre una illa de vint-i-dues cases que es va enderrocar per a la seva obra, tot i que es creu que al segle XII hi havia ubicat un castell en aquest mateix espai.

Aquest ambiciós projecte popular s'ha adaptat a les diferents èpoques de crisi, prosperitat, guerra i pau.

L'any 1835, amb la desamortització de Mendizábal, la construcció de l'església es va paralitzar i no va ser fins al 1942 que no es va reemprendre gràcies a l'ajuda de Mn. Gaietà Ivern.

L'any 1947 es va celebrar la primera missa a l'altar major, tot i que l'església restava inacabada, i el 1962 es van iniciar les pintures al fresc del seu interior per Jaume Minguell.

Aquestes pintures mostren diversos paisatges bíblics i la realitat social de l'època.”