Església NOVA de Sant Mateu – Vall-llobrega / Baix Empordà

És una edificació del segle XVII

F O T O S

Malauradament, el dia de la visita, el temps no ens va acompanyar gaire ... ni tampoc l'hora era bona, era una mica tard ... i les fotos no van sortir gaire lluïdes, que diguéssim ...

Toçudets com som, vàrem tornar-hi el dia 03/12/2016 i al menys aquestes presenten uns colors millors ...

I T I N E R A R I

Situació: A Vall-llobrega, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés – Visitada el 04/11/2016 i el 03/12/2016:

La trobarem al carrer Raval de Mar.

“ Descripció

L'església parroquial de Vall-llobrega es troba situada al Raval de Baix o de Mar, també conegut amb el nom de barri de l'Església.

És un edifici d'una nau amb dues capelles laterals, capçalera poligonal i teulada a dues vessants. La volta és d'arestes.

La façana d'accés presenta com a element més remarcable la llinda de la porta, amb una inscripció en llatí. A la part central d'aquest parament hi ha un petit òcul, i a la part superior un gran campanar de paret de dos arcs de mig punt.

Notícies històriques

L'església de Sant Mateu fou construïda el segle XVIII, segons consta a la inscripció llatina que es troba a la llinda de la porta d'accés:

"DIE 30 MENSIS IANVUARY 1669 FUIT CONCES

SA MIHI SALVATORI BRALLA PRESBITERO ET REC

TORI HVIVS ECCLESIE LICENTIA FACIENDI HA

NC ECCLESIAM VT CONSTAT IN NOTARIA EPISCOPALIS"

Durant el segle XIX l'interior fou emblanquinat. Actualment la façana presenta el parament de pedra vista, sense arrebossar.”

A L T R E S

M A P A on es pot observar la situació de les dues esglésies de Sant Mateu de Vall-llobrega, la VELLA i la NOVA.