Església i Santuari de la Mare de Déu de la Pietat – Llambilles / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: A Erols, veïnat de Llambilles, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès - (Girona).

Època: Segle XII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant. Adossades a l’església hi ha una sèrie d'edificacions.

Senzill de localitzar donades les petites dimensions del llogaret.

Un dels possibles accessos podria ser a través de la carretera C-65 (Vilablareix / Llagostera) , des d'una sortida situada a  41 55 40.4 02 50 58.7, indicada (Erols),  entre els PK 24 / 25, molt a la vora de Quart. Trobarem l’església a 170 m. de distància d'aquest lloc.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Petita esglesiola d'una sola nau amb finestres quadrades als costats laterals i un ull de bou a la façana principal, coronada per un campanar d'espadanya.

Aquest edifici està precedit per un porxo de dimensions considerables. Els materials constructius són bàsicament la pedra, la teula i la fusta.

Notícies històriques

L'església i santuari de la Mare de Déu de la Pietat, situada al veïnat d'Erols al nord del terme de Llambilles, té l'origen probablement al segle XII.

En el curs de les obres de restauració realitzades al principi dels anys 80 va aparèixer l'ara primitiva, que torna a servir d'altar. Fou beneïda el 9 de setembre de 1979 pel bisbe de Girona i s'entronitzà una nova imatge mariana de l'escultor Modest Fluvià basada en l'antiga.

Cada 8 de setembre s'hi celebra un aplec.”