Església de Santa Maria de Sasserra – Torà / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Vallferosa, entitat de població de Torà, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: L’aspecte de l’edificació no s’identifica clarament com una església, llevat de que hi ha un petit campanar d'espadanya. No és accessible lliurament. Aparcament al davant.

Altres noms: Santa Maria de Vallferosa - (Patrimoni.Gencat).

La trobarem al PK 9 de la carretera LV-3005 (Solsona – Torà), degudament indicada.

Església de planta rectangular adossada l'antiga rectoria i a la casa dels masovers.

Accedim a aquesta a través d'un porxat adherit al mur de ponent. El portal és rectangular i es troba emmarcat per una motllura ampla i llisa que es recolza damunt d'un petit basament.

El porxo presenta una coberta a dues aigües amb teula àrab que reposa sobre dues columnes octogonals de pedra. Dues escales salven el desnivell entre el sòl i el paviment del porxo, que queda tancat en tot el seu perímetre per un muret de 120 cm.

Centrat damunt del porxo podem observar un campanar d'espadanya amb un arc de mig punt i una campana de mitjans del sg. XX, que ha substituït a un altre campanar d'espadanya que es troba al NE de l'edifici, també d'un sòl ull i coberta amb una estructura a dues aigües.”