Església de Santa Maria de Malgrat – Cervera / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Malgrat, entitat de població de Cervera, ciutat i capital de la comarca de la Segarra (Lleida).

• La circulació de vehicles a motor per dins del poble,  està prohibida, llevat dels veïns. Per tant, cal aparcar el cotxe a la part de baix del llogaret.

Protecció: No n'hi consta  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Restaurada. No és accessible lliurament. A la mateixa població hi trobarem el castell de Malgrat.

Accés - Visitada el 06/06/2007:

Per arribar-hi i per a altres informacions, els invitem a visitar la nostra pàgina web del castell de Malgrat.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2013):

Església situada a l'entrada del poble, a la part més baixa del turó.

El parament és fet a base de pedres treballades a cops de maceta en filades. Fa 6,5 x 18,2 m.

El frontis està molt malmès i s'hi poden veure les reformes. Primitivament la teulada devia ser a dues vessants i posteriorment es va aixecar el campanar de cadireta de dos cossos. La portada no és romànica i damunt aquesta es veuen unes dovelles que deurien correspondre a la porta original.

La construcció té una nau i un absis rodó, amb dos contraforts. Destaca una finestra central de doble esqueixada. S'obre a l'exterior amb dos arcs en degradació, de mig punt dovellat, amb tres grans pedres i recolzat sobre una imposta de pla i cavet. A l'interior és d'arc monolític.

Tant l'absis com la nau presenten forats de bastida i cornisa de pla i cavet. La nau és coberta amb volta de canó. Hi ha un arc preabsidal de mig punt. Hi ha una finestra d'una esqueixada al mur de l'epístola.

Presenta una escala exterior, no romànica, perpendicular al mur de l'evangeli, que puja a la coberta per la banda propera al frontis.

Església sufragània de la parròquia de la Prenyanosa, és un petit edifici romànic, refeta.”

• Turisme: