Església de Santa Maria de Castellmeià – Torrefeta i Florejacs / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: Està situada al costat mateix del castell de Castellmeià. En terrenys de Torrefeta i Florejacs, municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Estat: Exteriorment presenta un aparent bon estat de conservació. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Església Mare de Déu de la Llet - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 27/08/2006:

Per tal de conèixer la forma d'accedir-hi i altres detalls, cal dirigir-vos a la pàgina del castell de Castellmeià.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2013):

“ Descripció

Edifici de nau única, te coberta amb volta de canó apuntada i capçada a l'est per un absis semicircular.

A la façana oest hi ha la porta d'entrada, feta amb un doble arc de mig punt, i a sobre, hi ha una petita finestra.

Rematant la façana, hi ha un campanar d'espadanya d'un sol ull.

L'absis sobrealçat, el ressegueix a l'exterior, sota la cornisa, un ràfec motllurat a base de petis arquets: centrant l'hemicicle absidal hi ha una finestra de doble esqueixada i arc de mig punt.

Al mur sud, s'adossa una capella amb una coberta d'una sol pendent.”