Església de Santa Magdalena de Perella – Sant Joan de les Abadesses / Ripollès

Situació: En terrenys del terme municipal de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) – Girona.

Època: Segle XII – Romànic - (Patrimoni.Gencat) - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bon estat. Hem pogut visitar l'interior gràcies a la gentilesa d’una persona habitant del mas, que ens ha proporcionat la clau de l'ermita.

Altres noms: Església de Santa Magdalena de Parella (Patrimoni.Gencat).

Situada al costat del Mas Can Parella – segle XVI - Habitat. (Patrimoni.Gencat).

Procedents de Sant Joan de les Abadesses i circulant per la carretera C-38, abans d’arribar a Sant Pau de Segúries, entre el PK 1-2 d'aquest vial, hi ha un discret trencall a mà esquerra (42 15 10.04 02 20 18.42), on s'inicia un camí de terra, per on ens cal continuar.

Hi ha un petit cartell de color verd, de senderisme, indicant que és el camí a l'ermita, poc visible des de la carretera i menys encara si al darrere nostre portem “enganxat” algun cotxe que ens pot dificultar la maniobra de sortida de la carretera per un lloc, que a priori, desconeixem. Compte amb aquestes situacions.

Tot seguit ens trobarem circulant per un estret camí, de terra primer i encimentat després, que en ben poca estona ens situarà davant de l'ermita, que per altra banda, ja ha estat visible des dels primers moments.

Localització: Coordenades al pati de la masia: N 42 15 23.00 E 02 20 0.00

Coordenades de l’església:       N 42 15 21.95 E 02 20 01.40– Altitud: 930 m.

Altres: A l’Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses ens han facilitat un fulletó: Romànic. Una volta pel Ripollès” (1) - (2), del qual ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“Es tracta d’un edifici senzill format per una sola nau de planta rectangular coberta amb volta apuntada, sense absis diferenciat.

La porta d’entrada, a la façana nord-oest, està coronada per una llinda i un petit arc amb dovelles.

L’edifici ha patit múltiples modificacions posteriors com ara l’afegit de la sagristia i el campanar de torre quadrada.”

Ripollès : Veure en un mapa més gran.