Església de Santa Eulàlia de Pi – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Pi, entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: Segle XII - Romànic / Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Al costat hi ha un cuidat i modern cementiri.

Accés - Visitada el 10/10/2015:

Just acabar la visita a l’església veïna de Sant Serni de Coborriu, ens vàrem limitar a introduir al nostre TomTom les coordenades de situació del nostre destí, i aquest meravellós estri ens hi va portar en un tris tras.

La trobarem al carrer Major d'aquest llogaret.

Localització: N 42 21 11.2 E 01 45 42.8 - Altitud: 1.074 m.

“ Descripció

Església construïda amb pedra, d'una nau capella laterals. Volta de canó apuntat amb llanterna. De la primitiva construcció en resten els murs laterals i la porta Sud, no visible exteriorment. Reracor de fusta.

Portalada allindada als peus amb la data de 1775, i amb òcul superior, orientada a ponent.

Torre campanar de secció quadrada d'important dimensió en relació a l'església construïda amb pedra.

Notícies històriques

L'església, d'origen medieval, fou objecte de diverses transformacions al llarg dels segles, principalment en el segle XVIII, quan s'amplià notòriament fent desaparèixer l'absis. De la primitiva construcció en resten els murs laterals i la torre.”

Ermites i/o esglésies ROMÀNIQUES de BELLVER DE CERDANYA