Església de Sant Victor de Dòrria – Toses / Ripollès

Situació: A Dòrria, entitat de població del municipi de Toses (Ripollès) – Girona.

Època: Segle XI – Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: BCIN - Wikipèdia

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Visitable.

Accés - Visitada el 01/09/2012:

Procedents de Ribes de Fresser i circulant per la carretera N-260 en sentit nord, abandonem aquest vial en un lloc indicat, una desviació a mà dreta situada a 42 19 54.8 02 03 43.9 - En menys d’un kilòmetre arribem a Dòrria.

M A P A d'aquest recorregut

Altres: En data abril 2020, no apareix cap informació a la pàgina web de la  Generalitat de Catalunya.

De la pàgina web de Wikipèdia ens complau extreure la següent informació:

Dòrria és una entitat de població del municipi de Toses a la comarca del Ripollès.

En el cens de 2009 tenia 17 habitants. És un dels pobles més elevats de Catalunya, a una altitud de 1.550 msnm. El conjunt del poble ha estat declarat bé cultural d'interès nacional per la seva bellesa i la conservació de les pintures romàniques de l'església de Sant Víctor de Dòrria.

A l’Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses ens han facilitat un fulletó: Romànic. Una volta pel Ripollès” (1) - (2), del qual ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“Església de Sant Victor de Dòrria:

Aquest edifici data del segle XI, no té absis i a l’interior s’hi han trobat restes de les pintures murals que ornaven la volta.

Té un campanaret a ponent i es veu que el seu portal de migdia ha estat molt modificat i desplaçat.”

Edificacions properes: Relativament a la vora, hi ha lesglésia de Sant Vicenç de Planoles i/o lesglésia de Sant Cristòfol de Toses, a banda i banda de la carretera N-260.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.

Imatges de Dòrria: