Església de Sant Vicenç de les Olives – Garrigoles / Baix Empordà

Església de Sant Vicenç de les Olives – Garrigoles

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Vicenç de les Olives, entitat de població de Garrigoles, localitat i municipi de la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XIII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat a la plaça, on hi ha disposada una petita zona d'aparcament públic.

Accés – Visitada el 08/12/2016:

Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret. Al carrer de l’església, al costat de l'Ajuntament.

L'estretor del carrer no permet fer fotografies gaire lluïdes.

“ Descripció

Edifici religiós.- Església d'una nau i capçalera carrada que no destaca, exteriorment, de la resta de l'edifici.

La volta és apuntada. Només hi ha un arc, apuntat, sobre pilastres, que separa la nau del presbiteri (arc triomfal).

A la façana de ponent, portada d'un sol arc de mig punt, adovellat i un òcul. Al cim es dreça una espadanya de tres pilastres i arcs d'època tardana.

El parament és de carreus escairats.

Des de l'any 1210 tingué possessions al lloc de les Olives l'abadia de Santa Maria d'Amer.

A finals del segle XIV el lloc formava part de la baronia de Verges; al segle XVII consta com a integrant de la batllia reial de Verges.”

Unes vistes de Sant Vicenç de les Olives