Església de Sant Serni de Coborriu – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Coborriu, petita entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament Aparcament al voral del camí d’accés.

Accés - Visitada el 10/10/2015:

El punt de sortida ha estat des del davant de l’església de Santa Maria de Talló. Circulant en sentit sud, pel camí  que al mapa de Google s'identifica com a Camí de Talló (Més tard es transforma en camí de l'Ingla), arribarem al nostre destí al cap d'un recorregut d'uns 1.400 metres, transitables sense destorbs.

Sols hi ha un lloc on cal estar atents: a 42 21 21.5. 01 46 48.6  hi ha una desviació: cal continuar per l'esquerra. Si no anem errats, hi ha una indicació.

Localització: N 42 21 07.0 E 01 46 55.2 - Altitud: 1.091 m.

“ Descripció

Sant Serni de Coborriu es troba prop de Santa Maria de Talló, a l'entrada de la Vall d'Ingla, voltada d'arbres.

És una construcció d'una sola nau i absis semicircular amb dues finestres de doble esqueixada i decoració d'un fris format per cartel·les motllurades.

La nau es coberta amb volta apuntada i enllaça amb l'absis de volta de quart d'esfera per un arc triomfal. Tot l'aparell exterior és de carreus força regulars.

En època barroca (1686) s'hi afegí una capella de planta quadrada al costat de migdia, on també hi ha la porta d'accés d'arc de mig punt adovellat que té en un dels muntants el relleu de la figura d'un orant. Al mur de ponent s'alça el campanar d'espadanya de dues obertures.

Notícies històriques

L'església fou consagrada el 1137 pels bisbes Berenguer d'Urgell i Udalgar d'Elna. En el mateix document consta la dotació realitzada nou anys més tard per Bernat Sanç, bisbe d'Urgell.”

Ermites i/o esglésies ROMÀNIQUES de BELLVER DE CERDANYA