Església de Sant Sebastià – Tornabous / Urgell

Església de Sant Sebastià –  La Guàrdia d'Urgell (Tornabous)

I T I N E R A R I

Situació: A La Guàrdia d'Urgell, entitat de població de Tornabous, poble i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Urgell (Lleida).

Època: Segle XIII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Església Vella de la Guàrdia d'Urgell - (Patrimoni.Gencat).

Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

Església de nau única, formada a base de carreus regulars de pedra picada.

A la façana s'observa una gran portalada formada per una arcada de mig punt de dovelles molt regulars.

A la dovella central hi ha gravada la data de consagració de l'església: 1619. Església de Sant Sebastià –  La Guàrdia d'Urgell (Tornabous)

Just damunt d'aquesta portalada hi ha una petita fornícula allargassada amb una coberta de petxina i sense cap imatge al seu interior.

Just a sota hi ha un escut molt erosionat i difícil d'identificar.

A sobre de la petita fornícula hi ha la rosassa, restaurada recentment, amb una flor de forma hexagonal.

La façana és coronada per un campanar d'espadanya que té dos ulls d'arc de mig punt amb campanes i, a la part superior, una petita obertura d'arc de mig punt sense campana.

L'interior és una nau coberta amb volta de canó amb llunetes dividida en tres trams i amb pilastres de pedra adossades amb el capitell sense decorar. Als costats hi ha dues capelles. El cor està situat als peus.

Notícies històriques

Fou l'antiga església del poble de la Guàrdia d'Urgell, però avui dia és tancada al culte ja que l'any 1960 es construí una de nova.”

Algunes imatges de La Guàrdia d'Urgell