Església de Sant Salvador – El Vendrell / Baix Penedès

Església de Sant Salvador – Vendrell

Església de Sant Salvador – VendrellEsglésia de Sant Salvador – Vendrell

Sembla ser que aquesta pica beneitera és l'unic element que es conserva de la primitiva església romànica.

I T I N E R A R I

Situació: Al barri de Sant Salvador, a El Vendrell, vila i capital del municipi del Baix Penedès (Tarragona).

Època: Segle XI – De tradició romànica, encara que molt modificada” - (Diputació de Tarragona)

Protecció: BCIL - (Diputació de Tarragona).

Estat: Tant exterior com interiorment, presenta un bon estat. No és accessible lliurament. En el nostre cas, avui, hem tingut l'oportunitat de que un home de l'associació de veïns (que té el local social al costat mateix de l’església), ens l'ensenyés.

De totes maneres hi ha un cartell enganxat a la porta d’entrada, amb els horaris de les Misses.

Pensem que uns moments abans o uns minuts després dels actes religiosos, es deu poder visitar aquesta església.

Trobarem aquesta edificació al Barri marítim de Sant Salvador.

Està situada a la plaça de l’Ermita, entre els carrers carretera de Sant Salvador i Francolí i aquest darrer, a la confluència amb el carrer Eivissa.

En aquesta època de l’any hem pogut aparcar ben còmodament al davant. No deu ser pas així a l’estiu, doncs aquest paratge està a tocar de la platja, entre Coma-ruga i Segur de Calafell.

Altres: De la pàgina web de la Diputació de Tarragona, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2014):

“ Aquesta ermita té el seu origen el segle XI, tot i que l'aspecte actual és fruit de nombroses reformes realitzades al llarg del temps, desdibuixant totalment l'estil romànic original.

L'ermita presenta un aspecte força remodelat, amb una façana emblanquinada sobre la que destaca el campanar d'espadanya, just sobre la porta d'entrada.

L'interior està cobert per una volta de canó sobre un arc toral. L'actual portal i l'espadanya són d'inicis del segle XX.

Notes històriques:

L'església de Sant Salvador fou precursora de l'actual parròquia vendrellenca.