Església de Sant Salvador– Polinyà / Vallès Occidental

I T I N E R A R I

Situació: A Polinyà, població i municipi del mateix nom a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

Altres noms: Església de Sant Martí - (Patrimoni.Gencat).

Dins de Polinyà, la trobarem al Passeig de l’església, cantonada carrer Nou.

“ Descripció

L'actual església parroquial de Sant Salvador de Polinyà , té a la seva part davantera -façana principal i peus de l'església- la resta del edifici primitiu de la primera església, d'una nau amb volta de canó i absis semicircular; a partir d'aquest pòrtic d'entrada s'origina el nou edifici que entra en funcionament a finals del segle XVIII- 1792- quan es retira el culte de la primera església romànica.

Amb tot això, veiem com l'entrada al temple actual es fa per una porta d'arc rodó de mig punt adovellat que en tal cas es podria interpretar com l'entrada lateral de l'antiga església. En aquesta façana hom hi veu, també, la presència de contraforts.

Des de la teulada a una sola vessant d'aquest primer cos, en surt un altre més alt amb teuladeta de voladís i òcul. A continuació el parament segueix amb una arcada motllurada i cega i òcul al bell mig. Teulada a dues vessants tot al llarg d'una sola nau, orientada de migdia a septentrió, capelles laterals entre els contraforts que connoten des de la part posterior on la tipologia de l'edifici esdevé basilical.

Campanar de planta quadrada corresponent a l'antiga església romànica, situat a la banda septentrional.

Notícies històriques

Aquesta església va ser inaugurada l'any 1972 quan deixa de tenir culte la primitiva església romànica”

Remarca: Pensem que aquesta darrera data deu voler dir 1792 – Nota dels autors.

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’'aquesta mateixa pàgina.