Església de Sant Salvador de Vilaverd – Castellar del Riu / Berguedà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Llinars (o Llinars de l’Aiguadora), entitat de població de Castellar del Riu, municipi de la comarca del Berguedà (Barcelona).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Edificació ben solitària, envoltada d’extensos prats, està plantada en un lloc molt formós.

Altres noms: Església de les Moles - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 21/11/2014:

Rodant per la carretera LV - 4241 (Berga / Sant Llorenç de Morunys, i circulant en aquest sentit,  en un lloc (42 07 07.3 01 41 47.6) situat entre els PK 43 – 42, trobarem una desviació a mà dreta, indicada, per accedir a Sisquer i a Montcalb, cap a on ens dirigirem.

Havent deixat enrere a l’esquerra l’església de Sant Esteve de Sisquer, arribem a un punt situat a 42 08 20.4 01 41 42.0, on trobem una sortida a mà dreta, indicada per anar a Fontanella i Pallices. En aquesta direcció continuarem, trepitjant encara terreny asfaltat, tot i que una mica més estret.

Travessem Fontanella i continuem, en baixada, per un camí de terra, transitable.

A 42 08 24.5 01 42 35.9 trobem una cruïlla: hem de continuar per l’esquerra. Des de que hem deixat l’asfalt, fins aquest lloc, hem fet un recorregut d’uns 1400 metres, aproximadament.

Si hem arribat fins aquí en un vehicle de turisme, a la vista de l’estat que presenti el terra dels propers metres, potser ens hauríem de plantejar aparcar el vehicle i continuar a peu.

Manquen uns cent / dos-cents metres per trobar l’edificació que busquem, perfectament visible, una mica més endavant, a l’esquerra. Si hem arribat fins aquí en un 4x4 podem encara fer aquesta distància motoritzats. Hem aparcat al voral del camí.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2014):

“ Descripció

Església d'una sola nau coronada per un absis a llevant. La nau és coberta amb volta de canó i l'absis, amb volta de quart d'esfera.

És un edifici força senzill, amb una finestra d'arc de mig punt de doble esqueixada.

Al mur frontal hi ha la porta d'entrada, d'arc de mig punt adovellat, amb una finestra, formada per dues peces similars que formen un petit òcul. Sobre la porta, al mur de ponent, s'alça un petit campanar d'espadanya, d'una sola obertura força rudimentària.

Església del s. XII pertanyent al poble de Llinars de l'Aiguadora, agregat de Castellar del riu.”