Església de Sant Salvador de Rojals – Montblanc / Conca de Barberà

I T I N E R A R I

Situació: A Rojals, una petita pedania de Montblanc, població i municipi del mateix nom, i capital de la comarca de la Conca de Barberà (Tarragona).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Al davant hi ha un petit cementiri.

Altres noms

Accés - Visitada el 25/05/2015:

Hem establert el punt de partida d'avui, dins de Montblanc, a la confluència (41 22 03.2 01 09 54.3) dels carrers que al mapa de Google s'identifiquen amb els següents noms: Estatut, Capdepera, carrer del Regne de Nàpols i carretera de Rojals. Evidentment, continuarem per aquest darrer vial, en sentit sud.

Al cap d'uns primers metres, deixarem a la nostra esquerra una creu de terme. Hi ha un indicador: Rojals i un altre,  I.T.V.

Com a comprovació de que hem agafat la bona direcció, al cap de poc, hem de passar pel davant, deixant-la a la dreta de la carretera, l'edificació de la I.T.V. (41 21 51.1 01 09 50.3) Si es així, anem bé.

A partir d'ara mateix, ens trobarem circulant per la carretera TV-7042,  perfectament asfaltada, estreteta i que s'enfila amb determinació, al llarg d'un recorregut d'uns 12 km.,  amb  un munt de ziga-zagues, per tal d'anar guanyant alçada pujant per la faldilla de la muntanya.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Maig 2015):

Església originàriament d'una sola nau amb absis semicircular a la capçalera.

En períodes posteriors s'obriren capelles laterals a banda i banda dels peus i del presbiteri.

El campanar, de planta quadrada i alçat hexagonal, està situat a la façana occidental.

Els carreus són irregulars i es col·loquen de manera irregular. A l'interior presenta uns arcs faixons de guix que no es corresponen amb l'estructura.

La portada primitiva no s'ha conservat.

L'església presenta una de les tipologies més emprades a la comarca durant el segle XII. El campanar i les capelles són molt posteriors.”

• Una psicodèlica i entortolligada barana de ferro, es remata amb aquestes dues ferotges cares

• Durant el recorregut les vistes que se'ns ofereixen, son esplèndides panoràmiques.