Església de Sant Romà de Valldarques – Coll de Nargó / Alt Urgell

sant-roma-de-valldarques-110429_501

sant-roma-de-valldarques-110429_701

sant-roma-de-valldarques-110429_703

sant-roma-de-valldarques-110429_508

sant-roma-de-valldarques-110429_511

I T I N E R A R I

Situació: A Valldarques, nucli de població disseminat del municipi de Coll de Nargó (Alt Urgell) – Lleida.

Època: Segle XII - Romànic.

Estat:  Bon estat, restaurada. No és accessible lliurament.

Accés  Visitada el 19/05/2011:

Iniciem l’itinerari a la població de Coll de Nargó. Cal situar-nos davant mateix de la bonica església romànica de Sant Climent (42.17175  1.31292). Aquest lloc és el PK 40 de la carretera L-511, des d’on iniciem el recorregut per aquest vial, en direcció a Boixols.

Entre els PK 27-26 (A tocar d’aquest darrer punt) hi ha una desviació a mà esquerra (42.15893 1.21617) indicada per anar a Sant Romà de Valldarques, cap a on ens dirigirem. Davant mateix, encimbellada en un turó hi ha una casa amb apariència de vila closa. Continuarem per la dreta, per una pista de muntanya, en pendent.

Durant la baixada trobarem un cartell (42.15843 1.21049) indicant que cal continuar per l’esquerra per anar a Valldarques. (Per la dreta aniríem a la font del Cebre).

Novament tornarem a trobar la mateixa orientació a 42.15148 1.22105. Continuarem també per l’esquerra.

Finalment arribarem a la bonica església romànica de Sant Romà de Valldarques. Aparcarem al voral mateix de la carretera.

Altres: La Vall de Valldarques, situada en una clotada al vessant nord de la Serra d’Aubenç, presenta una fesomia molt característica a causa de la doble cinglera que ha format el riu del mateix nom.

Localització:  N 42 09 00.8 E 01 13 34.4 - Altitud: 944 m.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

castell-de-valldarques-mapa-google-itinerari

Vista del trencall citat anteriorment, quan abandonem la carretera asfaltada i continuem per la dreta, per una pista de muntanya en pendent.

Alt Urgell : Veure en un mapa més gran.

Vista de la frondosa vall de Valldarques.