Església de Sant Pere de Castellet – Castellet i la Gornal / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: A Castellet, entitat de població de Castellet i la Gornal, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants. La seva imatge es reflexa a les aigües del pantà de Foix. Boniques vistes sobre aquest indret.

Accés - Visitada el 26/01 i el 18/11/2011:

Accessible per diferents itineraris segons procedència del viatger. La visió del mapa que hi ha en aquesta mateixa pàgina, facilitarà la planificació del viatge.

LocalitzacióN 41 15 53.6 E 01 38 12.9 – Altitud:  138 m.

“ Descripció

L'església parroquial de Sant Pere de Castellet es troba situada a la part més alta del poble, prop del castell.

Actualment hi té adossades diverses construccions. És un edifici de planta rectangular i una sola nau, amb volta de canó; la coberta és a dues vessants, de teula àrab. La porta d'accés és d'arc de mig punt, amb dovelles de pedra.

S'hi arriba a través d'una ampla escalinata i d'un atri cobert per volta de canó. Als murs laterals exteriors de les bandes de l'església hi ha contraforts; al cantó N, que aprofita una part del desnivell del terreny, hi ha un gran campanar de paret, recolzat sobre el mur lateral; té quatre obertures d'arc de mig punt.

Notícies històriques

L'edifici de l'església de Sant Pere de Castellet és d'origen romànic. Apareix documentat des del segle XII.

Sembla que Bertan de Castellet va voler ser enterrar en aquest temple.

Durant la guerra civil del 1936-39 es va malmetre les osseres que hi havia a l'atri d'accés.

L'edifici contigu al de l'església és l'antiga rectoria, avui casa de colònies, i data del 1878, d'acord amb la inscripció que hi figura. Al segle XVII fou modificat.”

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.