Església de Sant Miquel del Pla – Tarragona / Tarragonès

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

I T I N E R A R I

Situació: A Tarragona, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: L'edificació actual és del segle XVIII i va substituir a una d'anterior, romànica, dels segles XI - XII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 10/04/2015:

A la plaça de Sant Miquel, entre els carrers del Notari Albiñana, d’en Gai i la plaça dels Natzarens.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

“ Descripció

Es tracta d'una petita església amb una nau principal i dues laterals -una a cada costat de la principal-.

Els contraforts, visibles des de l'exterior, aguanten els murs de la nau principal que sobresurten per sobre de les laterals. La coberta és a dues aigües.

Cal destacar els altars sumptuosament decorats, de les diverses confraries que s'hi instal·laren.

Notícies històriques

Al mateix lloc que ocupa l'actual temple, fou aixecada, els primers temps del cristianisme, una petita església ja anomenada Sant Miquel del Pla.

La seva construcció data dels temps de Sant Oleguer i d'ella feu menció una butlla d'Anastasi IV i un altra de Celestí III.

Aquesta primitiva església sembla va ser derruïda per guerres i altres trastorns, i el 1734, la Confraria de Preveres de la Catedral començà la construcció del temple actual.

Hi han estat instal·lades la Confraria de Nostra Senyora dels Dolors i al de Filles de la Immaculada Concepció de Maria.”

Curiositats:

Un dels carrers que accedeix al lloc on està edificada aquesta església, es diu carrer del Comte de Tarragona.

Però segurament avui en dia, és més conegut amb el nom de Pilon’s street :  N 41 07 06.0 E 01 15 20.7   Tot seguit veureu perquè:

Altres pàgines que parlen d’aquest carrer: