Església de Sant Miquel de Fontanet – Torà / Segarra

Situació: En terrenys del terme municipal de Torà (la Segarra) – Lleida.

Època: Segle XI – Romànic (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta (Patrimoni.Gencat).

Estat: Presenta un aspecte immillorable. No és accessible lliurament. Aparcament al davant.

Accés - Visitada el 02/03/2013:

Entre els PK 2-3 de la carretera LV-3005a (Torà – Ardèvol), hi ha una desviació a l’esquerra de la carretera, circulant en sentit nord, degudament indicada (41 49 22.28 E 01 25 23.93).

“ Descripció

Construcció d'una sola nau de planta rectangular d'estil romànic, amb volta de canó i un absis decorat exteriorment amb un fris d'arcuacions cegues i lesenes.

El parament és de carreus que segueixen filada, treballats a cops de maceta. El seu tipus arquitectònic respon a les formes llombardes de finals del segle XI i principis del XII.

El mur de ponent és coronat per un campanar no romàntic de cadireta de doble finestral. L'accés es troba a l'oest i ve donat per una entrada amb arc rebaixat i porta de fusta de doble batent.

Davant d'aquesta façana hi ha un petit patí amb bancs de pedra que es troba cobert per una coberta de doble vessant. Al nord-est es troba el cementiri.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Segarra : Veure en un mapa més gran