Església de Sant Marcel de Bor – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Bor, entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al voral del camí.

Sorprèn agradablement l'amplitud del cancell d'entrada. A destacar també la dimensió i la pulcritud del cementiri que l'acompanya.

Accés - Visitada el 09/10/2015:

Des de Beders (Església de Santa Cecília de Beders), hem introduït les coordenades de situació al nostre navegador, que ens ha conduït a Bor sense destorb.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2015):

Construcció feta amb pedra i maçoneria i coberta a dues aigües amb llosa.

D'una sola nau amb volta de canó rebaixada i creuer amb volta de canó. A l'absis s'observa una obertura central.

Pintures al fresc en el presbiteri realitzades pel pintor Manuel Capdevila.

Porta

Portada situada als peus de l'església. És d'arc de mig put dovellat de pedra i la clau està ornamentada amb la Creu de Malta.

Presenta ferros i forrellat de zig-zag.

El lloc de Bor figura a l'acta de Consagració de la Seu d'Urgell, en el 839.”