Església de Sant Llorenç – Tarragona / Tarragonès

I T I N E R A R I

Situació: A Tarragona, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la comarca del Tarragonès - (Tarragona).

Època: Segle XII - (Patrimoni.Gencat). L’edifici actual, que ha patit moltes transformacions, és del segle XIV.

Durant la invasió napoleònica el temple sofrí grans desperfectes, essent reconstruïda el 1814. El 1936 l'església fou cremada i el 1940 es restaurà – (Wikipedia).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

La trobarem al carrer Sant Llorenç, cantonada amb la plaça de la Pagesia.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

Església d'una nau amb capçalera plana i coberta de fusta a dues vessant.

La obra està feta amb carreus, reforços i arcs apuntats.

Una porta tapiada al nord amb arc adovellat transformat fa poc. Una altra al sud, amb llinda i frontó triangular. És notable el retaule de Santa Magdalena, pintat el 1499, i una imatge de Crist ajagut del segle XVIII.

Data del segle XII.

Ja el 1306, l'arquebisbe, Don Rodrigo Tello, va designar-la com una de les vuit que formà priorat.

Reconstruïda a finals del segle XVI per l'arquitecte Pere Blay a despeses de l'ardiaca Rafael Llorens, al segle XVIII el culte d'aquest temple passà a càrrec del gremi de Llauradors, la confraria dels quals data del segle XV i ja estava establerta a aquesta església des de la seva fundació.

Durant la invasió napoleònica el temple sofrí grans desperfectes, essent reeditat el 1814 i el 1940.”

• Un cartell que hi ha a la porta d'entrada, fa esment de que en el seu interior es guarden unes obres de l'arquitecte Josep Maria Jujol.