Església de Sant Llorenç de Rocallaura – Vallbona de les Monges / Urgell

I T I N E R A R I

Situació: A Rocallaura, una entitat municipal descentralitzada de Vallbona de les Monges, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Urgell (Lleida).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 16/01/2016:

A la confluència dels carrers que al mapa de Google s'identifiquen amb els noms de Montserrat, Catalunya i Plaça de l’església. Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Hem aparcat el cotxe en un lloc situat a N 41 30 25.3 E 01 08 54.6, on hi ha una placeta on es disposa d'unes quantes places d'aparcament. Tot seguit ens hem dirigit a peu fins a l’església, situada molt a la vora.

Fins i tot, una mica més amunt d'aquest lloc, davant de l’església, també hi ha la possibilitat d'aparcar.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure una breu informació (Gener 2016):

L'any 1892 la façana fou renovada i es realitzaren obres al campanar.

L'any 1900 es construí el cambril de la Mare de Déu del Tallat, talla policromada d'alabastre, realitzada al segle XIV.

L'església va sortir molt mal parada de la Guerra Civil.”