Església de Sant Joan d’Aiguaviva – Aiguaviva / Gironès

I T I N E R A R I

L'edificació actual deu ser obra del segle XVII, tot i que va ser edificada sobre una anterior església romànica.

Situació: A Aiguaviva, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès – (Girona).

Època:

• Documentada des de l’any 882, “ l'11 de maig de 1492, la Universitat d'Aiguaviva, va decidir aixecar una nova església gòtica i un campanar al mateix indret on hi havia l'església i el campanar romànics, que es van enderrocar ” - Gòtic - (Wikipedia).
  • “A finals del segle XVII es va ampliar l'església enderrocant l'absis i dos altars laterals, que es van substituir per un creuer i un altar major, modificant també l'entrada principal.” - (Wikipedia).

Protecció: A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, no hi apareix cap tipus d'informació referida a aquesta edificació – (Juny 2016).

Accés – Visitada el 19/06/2016:

La trobarem a la confluència dels carrers que al mapa de Google s'identifiquen amb els noms de carrer del Pou i carrer Circumval·lació, a la vora de l'Ajuntament.

Hem aparcat al davant, en unes places d'aparcament disposades a l'efecte,

• A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, no hi apareix cap tipus d'informació - (Juny 2016).
  • Amb estreta relació amb aquesta edificació, hi ha un cementiri d'època moderna, com s'aprecia ben bé en les fotografies.

Relativament a la vora, en terrenys del mateix terme municipal d'Aiguaviva, hi trobarem la -->  Casa dels Templers, a més d'una interessant “massa de pedra, que segons els propietaris de la casa és un monument funerari d'època romana, que ha estat identificat i visitat per estudiosos del tema”.