Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Talltendre – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

I T I N E R A R I

Situació: A Talltendre, entitat de població de Bellver de Cerdanya, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya (Lleida).

Època: “S'esmenta en l'Acta de consagració de la Seu d'Urgell, del segle X”  - “D’estil romànic del segle XII ” - (Wikipedia).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament. Hem aparcat una mica abans, en un lloc oportú.

Accés - Visitada el 09/10/2015:

La visita d'aquesta església ha estat la continuació natural d'una visita prèvia feta a l’església de Santa Maria d'Ordèn.

Per tant, remetem als lectors interessats, a visitar  en primer lloc, la pàgina corresponent a la citada edificació.

A continuació, des d'Ordèn, des d'una petita placeta (42 24 03.8 01 46 25.0), on en un costat hi ha l'esmentada església de Santa Maria d'Ordèn, surt un camí asfaltat, indicat per anar a Talltendre.

Durant la propera part del recorregut, el campanar de l’església és perfectament visible,  presidint les cases del llogaret.

El recorregut des d’Ordèn, fins Talltendre és d'uns 1700 metres.

Localització: N 42 24 13.6 E 01 45 58.9 - Altitud: 1.578 m.

“ Descripció

Edifici d'una sola nau i absis semicircular llis i amb tres finestres de doble esqueixada i arc de mig punt.

La volta és apuntada i coberta, de teules, a dues aigües.

El portal del temple, situat al mur de migdia, té dos arcs de degradació i timpà llis. Al mateix mur hi ha una finestra d'arc de mig punt cegada.

El campanar és de torre quadrada amb quatre obertures i coberta de mig punt.

Notícies històriques

L'església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria de Talltendre s'esmenta en l'Acta de consagració de la catedral d'Urgell.”

• El camí a aquesta església ofereix la contemplació de bonics paisatges.

• Dins del terme municipal de Bellver de Cerdanya, hem localitzat fins a 14 esglésies romàniques,  que hem visitat, exteriorment,  d'una sola tacada, dedicant-hi dos dies.
  • Us oferim un Mapa de Google Maps, on es detalla la situació de cadascuna i l'ordre en que hem visitat aquestes edificacions. Octubre 2015.

Ermites i/o esglésies ROMÀNIQUES de BELLVER DE CERDANYA