Església de Sant Fructuós de Músser – Lles de Cerdanya / Cerdanya

Església de Sant Fructuós de Músser

• El començament d'aquest camí és el mateix que el que permet l'accés als Estanys de la Pera.

Situació: A Músser, petita entitat de població de Lles de Cerdanya, poble i municipi del mateix nom, a la comarca de La Cerdanya (Lleida).

Estat: Exteriorment presenta bon aspecte. Restaurada l'any 1959. No és accessible lliurament. Hem aparcat a l'entrada del poble, evitant circular en cotxe pels estrets carrers de la població.

Altres noms: Església de Santa Maria de Músser - (Wikipedia)

Accés - Visitada el 29/07/2014:

Iniciem la ruta d'avui, des de la localitat de Martinet, en un lloc de la carretera N-260, entre els PK  204/205, situat a 42 21 38.0 01 41 22.2, quasi al davant del restaurant Boix, a la sortida de Martinet, on hi ha l'accés a la carretera LV-4036, indicada per anar a Lles i Aransa, i cap a on ens dirigirem.

Passada la petita població de Travesseres, trobarem una desviació a l'esquerra, degudament indicada, per anar a Músser.

La localització de l’església no és gens difícil, donades les reduïdes dimensions del llogaret, tot i que està envoltada per altres edificacions.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2014):

Edifici de planta rectangular, amb una sola nau amb volta de canó.

A la capçalera hi ha l'absis, adornat amb arcuacions i bandes llombardes i amb una finestra de doble esqueixada al centre.

El portal té tres arcs de mig punt en degradació i dóna a un carrer del poble.

El campanar és de torre i coberta piramidal.

L'interior de la nau és adornat amb pintures modernes que representen escenes de la Creació.

El temple és adossat a altres construccions.

Piques beneiteres fixades a banda i banda de la porta d'accés a l'interior de la nau. D'uns 40cm de diàmetre. En la part central presenten uns rostres molts rústecs esculpits a la pedra.

Notícies històriques

Església parroquial de Músser, parròquia citada a l'Acta de Consagració de la Catedral d'Urgell (Munciar). El temple va ser restaurat el 1959.”

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.