Església de Sant Feliu de Boada – Palau-sator / Baix Empordà

És una edificació del segle XVI

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Feliu de Boada, entitat de població de Palau-sator, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XVI – Gòtic tardà – “El temple conserva restes de la fortificació.“Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hi ha disposada una zona d'aparcament a uns cent metres.

Altres noms: Església parroquial de Sant Feliu de Boada.

Accés – Visitada el 25/11/2016:

La trobarem a la Plaça de l'Església. Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Localització: N 41 58 25.7 E 03 07 31.5 - Altitud 20 m.

L'església de Sant Feliu de Boada es troba elevada respecte del nivell del carrer.

És un edifici d'una nau amb capelles laterals al mur nord o absis poligonal de tres costats.

La porta d'accés és allindada, amb un timpà superior d'arc ogival amb motllures; hi són remarcables les dues impostes, amb relleus que representen animals alats, tot i que l'esquerra és l'única ben conservada.

A la part superior hi ha un òcul atrompetat i el conjunt es corona amb un campanar de paret amb quatre obertures d'arc de mig punt; a la part inferior d'una de les obertures es conserva un matacà.

A la banda dreta de la façana hi ha una torre de base quadrada i obertures rectangulars. El temple conserva restes de la fortificació.

Notícies històriques

L'església parroquial de Sant Feliu de Boada apareix documentada des del segle XI com a possessió del monestir de Sant Esteve de Banyoles.

L'edifici actual data del segle XVI, i va ser bastit en estil gòtic tardà. Conservava alguns elements de l'antiga església romànica dels segles X-XI a la part baixa de l'absis. La sagristia va ser construïda en els segles XVII-XVIII.