Església de Sant Esteve de la Morana – Torrefeta i Florejacs / Segarra

Església de Sant Esteve de la Morana – Torrefeta i Florejacs

I T I N E R A R I

Situació: A La Morana, entitat de població de Torrefeta i Florejacs, municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Estat: Exteriorment aparenta un bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants, preferiblement fora del nucli urbà.

Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

“ Descripció

Església construïda a base de grans carreus de pedra molt ben escairats, que ha estat restaurada recentment.

No és un edifici que es trobi aïllat, sinó que està ubicada entre altres edificis que s'han construït amb posterioritat.

Accedim a aquesta a través d'una portada rectangular amb llinda que s'obra al mur de ponent, amb la data inscrita de "1771". Damunt aquesta portada apareix una petita rosassa.

L’església consta d'una sola nau amb un petit creuer. La torre del campanar s'aixeca als peus de l'església; està formada per dos cossos i és de secció quadrangular amb quatre obertures de mig punt al nivell de les campanes.

La façana de tramuntana presenta una imatge molt diferent a la principal, amb restes d'arrebossat.”

Altres llocs interessants per visitar

La Morana encara conserva els trets característics d'una vila closa medieval. Passejar pels seus antics carrers, és retrocedir un miler d'anys enrere.