Església de l’Assumpció de Boldú – La Fuliola / Urgell

I T I N E R A R I

Situació: A Boldú, entitat de població de La Fuliola, vila i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Urgell (Lleida).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés - Visitada el 30/12/2015:

Prenent com a referència les dades que apareixen a Google Maps, la trobarem a la confluència del carrer Major amb la Plaça de l'Església.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2015):

Església de nau única amb dues capelles laterals per banda. Es troben cobertes per falses cúpules.

L'accés a les capelles es fa a través d'arcs de mig punt. Sobre el primer arc lateral hi ha la data de 1704, quan possiblement neix la capella adossada a l'església medieval.

L'absis és poligonal, rematat per una venera. La coberta s'articula en tres trams de volta de canó. Hi ha presència de contracor.

Exteriorment té una estructura irregular amb la porta d'entrada al lateral esquerre.

El campanar s'eleva a la seva banda dreta i és datat de 1842. Té una estructura de planta quadrada amb una alçada de dos trams, cobert per una estructura piramidal de quatre cares.

Notícies històriques

De la primitiva església romànica en resten molts pocs vestigis: l'emplaçament i part de l'estereotomia.

Ha patit consecutives transformacions datades ja en època moderna: 1767, 1803, 1842 (dates a llindes de finestra i al rellotge de sol).