Ermita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del Vallès / Vallès Occidental

F O T O S

Ermita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del VallèsErmita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del VallèsErmita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del VallèsErmita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del VallèsErmita de Santa Maria de Campanyà – Sant Cugat del Vallès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Cugat del Vallès, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Segle XI – Romànic -  (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 13/01/2015:

Havent planificat la descoberta des de casa mateix, amb ajuda de Google Maps, vàrem determinar un punt d'aproximació situat a 41 28 52.7 02 03 31.8, per poder arribar-hi en cotxe.

Havent introduït aquestes dades al nostre navegador, no cal dir que aquest estri ens ha situat amb absoluta precisió en aquest lloc, que al mapa de Google s'identifica com a carrer Rafael Castanyer.

Des d'aquí, hem continuat uns metres, a peu, per un camí de terra, flanquejat per uns alts xipresos,  fins arribar a l'edificació.

En realitat aquesta ermita està bastida en un terreny privat, al bell mig d'una finca rústica.

Havent tret el cap la propietària del terreny, li hem demanat autorització per prendre les quatre fotografies que il·lustren aquest reportatge.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

Ermita construïda sobre una capa de roca calcària. De planta rectangular i d'una sola nau.

Hi ha les restes de l'obra primitiva que serveixen d'entrada i de base a la torre campanar que s'alça per sobre de la façana.

La nau és reforçada a l'exterior per tres contraforts a cada costat. A la façana sud hi ha obert dues finestres. A l'interior s'hi conserva el retaule de Sant Sebastià del 1562 i una pica baptismal.”