Ermita de Sant Valentí de les Brucardes – Sant Fruitós de Bages / Bages

I T I N E R A R I

Situació: Al punt més alt del terme municipal de Sant Fruitós de Bages, el Puig de Sant Valentí, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Segle XII - (Wikipedia) – No apareix a Patrimoni.Gencat.

Protecció: No en tenim constància.

Estat: Tot i que no té sostre, manté encara en peus les quatre parets. Tant l'interior, com els voltants es veuen acuradament nets de vegetació i/o altres restes. Lliurament accessible. Hem aparcat al davant.

Accés - Visitada el  08/03/2014:

La localització ha estat relativament senzilla. Proposem iniciar la descoberta, situats dins de Sant Fruitós. A la confluència (0) de l'avinguda de Sant Joan, i el carrer Germàn Duran, a tocar del Pavelló Municipal d'esports, hi ha una rotonda on comença (41 44 59.50 01 52 39.30) l'avinguda de les Brucardes, per on continuarem, fins arribar a un lloc (1) situat a 41 44 38 01 53 04.60, on hi ha una sortida d'aquesta avinguda, a l'esquerra, on s'inicia un camí de terra, a dia d'avui perfectament transitable, per on seguirem. Hi ha un cartell indicant per anar al coll de Sant Valentí.

Al cap d'uns 400 metres de recorregut, trobem (2) una altra desviació a mà esquerra (41 44 51 01 53 12) per on continuarem. En aquest lloc hi veurem un cartell que ens diu que trobarem l’ermita de Sant Valentí a uns 300 metres. També hi ha una cabana de camp i una minúscula zona de pícnic.

De seguida tornem a trobar una altra desviació, a l'esquerra,  per on continuarem ja sense més destorbs, per un camí de terra, en pujada, fins arribar a l'ermita.

Localització: N 41 44 48.70 E  01 53 02.50 – Altitud: 346 m / (Lectura de l'alçada extreta de Google Earth).

Altres: Pràcticament no hem trobat cap tipus d'informació, llevat de la de Wikipedia.

Relativament a la vora hi podem trobar l'ermita de Sant Sebastià de les Brucardes.