Ermita de Sant Simeó – Massoteres / Segarra

Situació: A Massoteres, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Protecció: No hi consta  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Malmesa. S’han portat a terme alguns treballs, que han estabilitzat les pedres supervivents. Lliurament accessible. Aparcament als carrers del poble.

Al costat, encara s’hi veuen uns nínxols, restes del cementiri vell.

Accés - Visitada el 17/12/2012:

Tot i ser Massoteres un poble petit, l’edificació que buscàvem ens ha costat una mica de trobar, doncs està situada dins d’un petit solar interior, al fons d’un curt passatge, envoltada de cases habitades, i on sols dona una pista de la seva presència un petit i discret cartell de color verd, situat a mig passatge.

Entrada al passatge on hi ha l'ermita.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2012):

“ Descripció

Edifici quasi en ruïnes. La façana principal és la que es conserva millor. Només es conserva l'entrada rectangular, amb gran llinda de pedra. La resta de façanes quasi estan a terra. No conserva la coberta.

Notícies històriques

Sant Simeó possiblement fou l'església de Massoteres, el terme del qual era inclòs dins la demarcació del castell de Talteüll i depengué eclesiàsticament, des del segle XI, de la parròquia de Sant Pere de Talteüll.”