Ermita de Sant Roc – Els Plans de Sió / Segarra

I T I N E R A R I

Situació:  A la vora del casc urbà de Mont-roig, entitat de població del municipi dels Plans de Sió (la Segarra) – Lleida.

Època: Segle XII – Romànic - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya. *

Estat: Bon estat tot i que no presenta els típics / tòpics trets de les edificacions "romàniques clàssiques". No és accessible lliurament. Aparcament al voral del camí d'accés.

Al costat del cementiri de Mont-roig.

Circulant per la carretera L-304 (Mont- roig / Concabella), en direcció a aquesta darrera població, exactament on hi ha la fita del PK 1 d’aquest vial, (41 45 01.12 01 11 19.66 – al davant d’un dels accessos a Mont-roig) hi ha una sortida a mà dreta que ens conduirà al cementiri de Mont-roig.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya. *, ens complau extreure la següent informació (Gener 2013):

“ Descripció

Ermita situada al costat del cementiri de Mont-Roig, realitzada amb carreus regulars, en part arrebossada i amb coberta a dues aigües.

Com a única obertura trobem la porta d’accés amb arc de mig punt arrebossat posteriorment, on s'hi accedeix mitjançant una graonada.

Presenta la planta d'una sola nau amb absis recte el qual també està arrebossat.”

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.