Ermita de Sant Miquel de les Planes – Sant Mateu de Bages / Bages

Situació: En terrenys del terme municipal de Sant Mateu de Bages (El Bages) – Barcelona.

Època: Església romànica del segle XIII – reformada.

Estat: Ben conservada. No és accessible lliurament. Aparcament al costat mateix.

Accés - Visitada el 18/10/2011:

Procedents de Callús i viatjant per la carretera BV-3003 en sentit nord-oest, en direcció a Sant Mateu de Bages, abans d'arribar a la desviació que condueix a aquesta darrera població, al PK 5,500 de la carretera, a l'esquerra, hi ha un trencall ( 41 48 04  01 44 41) anunciat amb uns cartells: Les Planes i Paisatge i aventura.

Prendrem aquesta sortida i aparcarem tot seguit davant mateix de la petita església romànica de Sant Miquel de les Planes.

Al costat de l’esglesieta hi ha una considerable extensió de terra de cultiu. Al fons, si afinem la vista, dalt d’un turonet, es veuen les restes del castell de Sant Mateu.

Localització: N 41 48 4  E 01 44 39. Altitud: 518 m.

Altres

Bages Veure en un mapa més gran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En aquesta imatge es veu en primer terme l'ermita de Sant Miquel de les Planes. A la part superior del turó del fons apareixen les ruïnes del castell de Sant Mateu.