Cooperativa – Malgrat de Mar / Maresme

edifici-de-la-cooperativa-malgrat-de-mar-071208_501

Situació: A la població de Malgrat de Mar – Maresme (Barcelona).

Època: Antic casal fortificat del segle XVI. De la pàgina web de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, extraiem la següent informació:

“ Inicialment era una casa senyorial construïda a finals del segle XVI. Hi vivia la família noble dels Clapers.

Posteriorment va complir moltes altres funcions: hospital de sang (s.XVIII), seu del Casino Malgratenc (s.XIX), seu d’una cooperativa obrera de consum (s.XX).

En l’actualitat s’ha reformat totalment i alberga la Biblioteca Municipal La Cooperativa.”

Estat: Bon estat.

Edificació situada al carrer Desclapers 14/18, molt a la vora de l’església.

Altres: Difícil de retratar, donat l’estretor dels carrers que l’envolten.

Les garites penjades li donen una fesomia de casal fortificat, de residència senyorial tipus Casa del senyor, de Gelida o la Casa forta del Mas Pontons.

Edificacions properes: Situats de cara, al davant mateix de la porta d’entrada a la biblioteca, si per la nostra dreta, continuem pel carrer Desclapers  fins al final, arribarem al carrer de Passada. Continuant per aquest carrer, també per la dreta, molt aviat veurem a l’esquerra l’inici del carrer Pujada al castell, que ens permetria poder visitar la Torre del castell,  situada molt a la vora, a dalt de tot, a l’esquerra, al Parc del Castell.

Maresme : Veure en un mapa més gran.