Castellot de Mas Mateu – Rodonyà / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: Dins de la urbanització Mas Mateu, a la vora de Rodonyà, localitat de la comarca de l'Alt Camp (Tarragona).

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya * - BCIN.

Estat: Molt Malmès. Sols resten en peus unes parets, no totes. Lliurament accessible. Aparcament al davant mateix. No hi ha cap cartell amb cap tipus d'informació.

Accés - Visitat el 30/06/2007:

A la rotonda de sortida de Rodonyà en direcció a Vila-rodona, ( A la dreta hi ha una benzinera), un cartell ens indica, que girant a la dreta, s'accedeix al cementiri d'aquest poble, cap a on ens dirigirem. Hi passem pel davant. Passem per un pont per sobre de l'autopista. En acabar la carretera asfaltada, continuem recte per una pista, ignorant una pronunciada desviació a l'esquerra.

A la propera cruïlla,  cal girar a l'esquerra. De seguida, a la següent cruïlla, tombar a la dreta. (Ara deixarem un pou a la nostra esquerra). Següent cruïlla, després d'una pendent, girar a l'esquerra. Entrem a la urbanització, veiem les primeres cases. Seguim recte. A la propera, tombarem a ma dreta, i tot seguit ja veurem l'edificació.

(Evidentment, deuen haver-hi camins alternatius per arribar-hi, però aquest és l'únic que hem sabut trobar).

Localització: N  41 17 38 E 01 24 20 - Altitud: 403 m.

Altres: A destacar el gran nombre de finestrons i sageteres a tots els costats de la torre. Només en els llenços que resten, se n'hi poden comptar trenta-cinc.

Aquesta i altres informacions es poden consultar a la següent pàgina:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2019):

" Descripció:

Fortalesa medieval. Torre quadrada enrunada de 10 x 10 m en planta de la que es conserven 9 m d'alçada. La fàbrica és de grans carreus, ben aparellats. A l'interior hi ha restes de dues parts d'estructura, d'un mur mitger."

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.