Castell Marsans – Arbúcies / Selva

Situació: A Joanet, entitat de població d’Arbúcies (La Selva) – Girona.

Època: No hi ha informació - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi ha informació - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Aparenta un bon estat. De propietat privada. Hem aparcat al voral de la carretera.

Altres noms: Castell d’en Roca / Mas de la Roca / Can Roca - (Patrimoni.gencat).

Accés - Visitat el 15/08/2009:

Sortim de Sant Hilari Sacalm pel carrer Passeig de la Font del Ferro i circularem per la carretera GI-551 en direcció a la carretera C-25.

Ben aviat, a l’alçada del PK 1 de la primera carretera, a la dreta, hi ha la porta d’entrada d’aquesta gran edificació (41 52 01 02 31 14).

Altres: De la pàgina web del Consell Comarcal de la Selva, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Antiga masia (can Roca) que a finals del segle XIX fou objecte d'unes importants reformes que li donaren l'aspecte d'un castell medieval.

També conegut amb el nom de Marsans, el conjunt està envoltat d'un mur amb torres cantoneres rodones.

L'edificació, de tres plantes, presenta també un seguit de torres circulars integrades en l'estructura, i destaquen, sobresortints, una torre quadrada i una de circular, emmerletades.”

Selva : Veure en un mapa més gran.